واردات از کشور ترکیه
واردات از ترکیه یکی از منابع اصلی تجارت و واردات و صادرات کالا به ایران است. در سال های اخیر شاهد افزایش چشمگیر واردات از این کشور بوده ایم.
زیرا افزایش تحریم ها و فشار بر شرکت های بین المللی منجر به کاهش قابل توجه واردات از کشورهایی مانند آلمان، ژاپن و کره جنوبی شده است. از این رو ایجاد پل ارتباطی بین ترکیه و تجارت با این کشور از نظر مجاورت و همچنین استفاده از فناوری روز موجب افزایش مبادلات تجاری و تجاری با ترکیه شده است.
حتی محصولات و محصولات ترکیه نیز در سال های اخیر مورد استقبال ایرانیان قرار گرفته است و تجار و بازرگانان ایرانی علاقه زیادی به تجارت با این کشور دارند.
همچنین با توجه به گرانی دلار و نزدیکی به کشور، هزینه های واردات و صادرات از جمله حمل و نقل به شدت کاهش یافته است که دلیلی برای تشویق بیشتر تجار به تجارت با این کشور است.
چه کالایی برای واردات از ترکیه بهتر است؟
برخی از کالاها با ورود از ترکیه به کشور در مدت زمان بسیار کوتاهی به فروش می رسند و مطمئناً این نوع کالاها سود بالایی برای واردکننده به همراه خواهد داشت. اکثر کالاهایی که در لیست کالاهای وارداتی از این کشور به چشم می خورد، انواع پوشاک هستند. در واردات اجناس از ترکیه انواع پوشاک به خصوص جوراب و ساپورت از محبوبیت بالایی برخوردار است، علاوه بر آن پوشاک مردانه و زنانه با تنوع بسیار زیاد کالاهای وارداتی.
واردات کالا از این کشور در زمینه لوازم برقی نیز سودآور است. از جمله این دستگاه ها می توان به ژنراتورهای قدرتمند برق و قطعات یدکی اشاره کرد. اگر به دنبال سود کسب و کار بالا هستید، می توانید مواد اولیه نساجی و پلاستیک وارد کنید و یا انواع لامپ ها و وسایل روشنایی نیز از محصولات فروش بسیار خوبی هستند. از دیگر اقلامی که با واردات کالا از ترکیه می توانید سود خوبی کسب کنید می توان به لوازم خانگی مانند کریستال و اقلام چدنی اشاره کرد.
در مقابل صادرات ایران به ترکیه می توان به صادرات خرما به ترکیه نیز اشاره کرد که بخشی از آن مجددا به اروپا صادر می شود و می تواند راه خوبی برای صادرات خرما به بازارهای مهم اروپایی باشد.
مزایای واردات از ترکیه چیست؟
ترکیه یکی از کشورهایی است که کالاهای تجاری زیادی از نظر واردات سالانه دارد. ترکیه یکی از قدیمی ترین همسایگانی است که با ایران روابط تجاری داشت و در زمینه های مختلف با یکدیگر تجارت می کردند. با توجه به روابط خوب دو کشور، بسیاری از تجار بر واردات از ترکیه تمرکز می کنند و فعالیت اقتصادی بسیار خوبی دارند. قبل از هر سفارش باید بررسی کامل کالاهای مقصد واردات از آن کشور انجام شود و کالاهای دارای بیشترین تقاضا و بازار مناسب شناسایی شوند. به همین دلیل آشنایی با کشور ترکیه و زمینه های مختلف اقتصادی و محصولات آن ضروری است. ترکیه از نظر جغرافیایی بین ایران، عراق، سوریه، بلغارستان، آذربایجان، بلغارستان و یونان قرار دارد.
محصولات کشاورزی با مزیت رقابتی
مرزهای زمینی زیادی بین ترکیه و سایر کشورها وجود دارد. همچنین این کشور از شمال به دریای سیاه و از غرب به دریای مدیترانه خروجی دارد که از نظر روش های ارتباطی مزیت بسیار خوبی برای این کشور محسوب می شود و واردات از ترکیه با تمامی این روش های ارتباطی به ایران بدون هیچ گونه ارتباطی انجام می شود. مشکلات .. خواهد بود. اقتصاد این کشور عمدتاً مبتنی بر کشاورزی است و محصولات زیادی در رده محصولات کشاورزی ترکیه مانند سیب زمینی، بادام، گیلاس، لیمو، چای، کتان و غیره وجود دارد. تنوع بالای محصولات کشاورزی یکی از دلایل علاقه تجار به واردات از ترکیه است.
ترکیه یکی از مهمترین واردکنندگان کالاهای مختلف به ایران است و در بین پنج کشور اول قرار دارد. واردات از این کشور معمولا از طریق گمرک بازرگان انجام می شود. این گمرک در منطقه آزاد ماکو که شاهراه بین ترکیه و ایران است قرار دارد. عمده کالاهای وارداتی از ترکیه به ایران شامل پوشاک، طلا، فلزات، کاشی و سرامیک، فندق و میوه است که از طریق گمرک بازرگان وارد می شود.
مراحل واردات کالا از ترکیه چگونه است ؟
قوانین موجود برای واردات کالا از ترکیه تفاوت چندانی با سایر کشورها ندارد. این دو کشور طرف قراردادی به نام TIR هستند که واردات کالا از ترکیه و یا صادرات به ترکیه را بسیار آسان می کند. بر اساس این توافق، پلیس در این کشور مجاز به باز کردن کالاهای بسته بندی شده نیست، آنها فقط می توانند مشکوک بودن کالا را بررسی کنند. واردات از این کشور سرعت بسیار خوبی دارد و در انعقاد قرارداد و واردات کالا بسیار سریع عمل می کند. بیشتر واردات از ترکیه توسط گمرک بازرگان که در منطقه آزاد ماکو قرار دارد انجام می شود. این منطقه شاهد بیشترین واردات و صادرات ایران و این کشور بوده است. انواع محصولات کشاورزی مانند فندق، میوه جات و انواع سبزیجات از جمله اقلام وارداتی از این کشور است.
ترخیص کالا از کمرگ ترکیه چگونه انجام می شود؟
با توجه به طولانی بودن مراحل ترخیص کالا، اکثر کارگران در زمینه واردات و صادرات کالا، این مرحله از کار را به شرکت های واردکننده واگذار می کنند تا به دلیل آشنایی با مراحل و قوانین، بتوانند به راحتی کالا را ترخیص کنند. این به هیچ وجه کار سختی نیست و تنها با تجربه و دقت انجام خواهد شد. در هنگام واردات کالا از ترکیه به مشاوران حرفه ای که سال ها در این زمینه کار کرده اند کمک می شود تا همه موارد را رعایت کنند مثلاً برای انتقال پول و انتقال پول به یکدیگر صدمات جبران ناپذیری وارد می شود. ممکن است برای انتقال پول نیاز به تبدیل پول به یورو یا لیر داشته باشید که بهتر است افراد آشنا این کار را انجام دهند.
یکی دیگر از موارد در واردات این کشور و ترخیص کالا، بازرسی است که باید با استانداردهای لازم مقایسه شود و این نیاز به متخصص دارد. باید از مرزهایی که قصد دارید کالا را وارد کنید بدانید زیرا گمرک قوانین متفاوتی دارد، مثلا گمرک جلفا با مرز یک تاجر در تبریز کمی متفاوت عمل می کند. واردات کالا از ترکیه می تواند به سه صورت زمینی، دریایی و هوایی باشد که هزینه چنین انتقالی توسط صادرکننده پرداخت می شود و در صورت نیاز به انتقال وجه.
علت افزایش واردات از ترکیه چیست؟
یکی از مهم ترین دلایلی که دو کشور از واردات و صادرات بالایی با یکدیگر برخوردار هستند، فاصله بین دو کشور است. ایران و ترکیه به دلیل همسایگی به یکدیگر نزدیک هستند و این ویژگی مثبت واردات از ترکیه است. تجار در ایران با واردات از این کشور به بازار اروپا نزدیک می شوند و این یکی از دلایل علاقه ایران به واردات است. پس از تحریم های اقتصادی، ایران از کشورهای ثالث به عنوان میانبر برای واردات برخی از کالاهای خود از جمله ترکیه استفاده می کند.
کالاهای تخفیف دار برای واردات کالا از ترکیه
قبل از انتخاب کالا برای واردات به کشور بهتر است اقلام وارداتی از این کشور را در نظر بگیرید که دارای تخفیف هستند، مثلا دستمال کاغذی یکی از کالاهایی است که 10 تا 30 درصد تخفیف دارد. از دیگر کالاهای دارای تخفیف برای واردات کالا از ترکیه می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- صفحات فولادی
- مفتول به هم تنیده
- اجاق با سوخت گازی
- رادیاتور حرارت مرکزی
برای واردات لوازم آرایشی باید مجوز بهداشتی وجود داشته باشد و این مجوز تعداد محدودی کالا و برند دریافت می کند. در بین محصولات کشاورزی، آهک در آن زمان مجاز نبود، اما اخیراً مقدار محدودی از این محصول می تواند وارد بازار ایران شود. طبق بررسی های انجام شده مدت زمان ترخیص کالا به ایران از این کشور را می توان یک هفته در نظر گرفت. بهترین راه برای واردات کالا از ترکیه مشاوره با شرکت های واردکننده است که در این راه کاملا جان خود را از دست داده اند. به جای صرف هزینه بیشتر برای واردات کالا، بهتر است مبلغی را به شرکت های واردکننده اختصاص دهید تا به راحتی کار را به آنها بسپارید و از نتیجه آن مطمئن باشید.
قوانین واردات از ترکیه چیست؟
لازم به ذکر است که طبق قوانین واردات از ترکیه، هر کالایی اجازه ورود به ایران را ندارد و بازرگانان نمی توانند هیچ کالایی را وارد ایران کنند. در واقع در قوانین فعلی برخی از محصولات و کالاهای تولید شده در ترکیه ممنوع بوده و اجازه ورود به این کشور را ندارند، به عنوان مثال مواد مخدر و مشروبات الکلی از جمله کالاهایی هستند که مجاز نیستند.
معمولاً کالاها بر اساس ورود به کشور به چند دسته تقسیم می شوند، مثلاً برای واردات از ترکیه. اگر کالایی اجازه ورود داشته باشد نیازی به مجوز ندارد و بدون مشکل وارد کشور می شود، اما اگر کالا مشروط باشد به این معنی است که مجوز ورود باید توسط اداره یا سازماندهی شده به کشور بازگردانده شود و بتواند تا پس از ارائه به گمرک وارد کشور شود. مثلا برای واردات دارو از ترکیه باید از وزارت بهداشت مجوز گرفت. در بحث واردات از ترکیه، قراردادهایی منعقد شد که بر اساس آن باید واردات و صادرات انجام شود. اقلام وارداتی از ترکیه معمولا در دسته بندی های زیر وارد کشور می شود.
مهم ترین محصولات وارداتی از ترکیه
- انواع لباس و کفش مردانه و زنانه، جوراب و ساپورت
- لوازم الکترونیکی مانند سوئیچ کنترل موتور، لوازم یدکی و….
- مواد اولیه برخی از صنایع مانند صنایع نساجی و صنایع پلاستیک
- برخی از تجهیزات ساختمانی مثل شیر آلات، پنجره فولادی و…
- لوازم مورد نیاز خانه مانند وسایل چدنی، انواع بلور .
به طور کلی قوانینی که برای واردات از این کشور در نظر گرفته می شود تفاوتی با سایر کشورها ندارد و با قوانین حاکم بر ایران مطابقت دارد. البته استثناء عضویت در قرارداد TIR است که ایران و ترکیه در آن عضویت دارند که بر اساس آن واردات و صادرات بسیار آسان خواهد بود و فرآیند واردات کالا از ترکیه بر اساس این قرارداد آسانتر است. وی گفت: واردات از این کشور در ترکیه کالاهای آماده ورود به ایران اجازه باز شدن در گمرک و بازرسی کالا را ندارند و پس از ترخیص کالا می توانند وارد ایران شوند.