اینستاگرام ویرا تجارت مایان
تهران- پل آزمایش - بزرگراه جلال آل احمد غربی - ساختمان نوژن
مطالب مرتبط

ترخیص کالا از گمرک فرودگاه امام خمینی | 1401

گمرک-فرودگاه-امام-خمینی

فرودگاه و گمرک امام خمینی (ره) یکی از پایگاه های تجاری مهم برای واردات و صادرات کالا است و قوانین و مقررات خاص خود را برای ترخیص کالا دارد.

این فرودگاه از همان ابتدا به عنوان خدمات مسافرتی آغاز به کار کرد و پس از آن بخش کوچکی از آن به بخش بازرگانی اختصاص یافت که از سال 1390 بر اساس طرح ادغام گمرکات استان تهران، گمرک سپرده پستی و گمرک مهرآباد تحت نظارت بر این گمرکات مشغول است.

این فرودگاه در حال حاضر یکی از بزرگترین و مهم ترین گمرکات هوایی خاورمیانه است و تمامی کارهای گمرک هوایی در زمینه حمل و نقل، تخلیه، بارگیری و انبارداری تخصصی در این فرودگاه انجام می شود.

تشریفات گمرکی از قبیل ترانزیت، واردات دائم، واردات موقت، پیک و سایر کارهای مربوط به ترخیص کالای هوایی از جمله رویه های این گمرکات است.

از آنجایی که موقعیت فرودگاه امام خمینی از نظر جغرافیایی و استراتژیک خاص است، سالانه تقریباً 99 هزار تن کالا از این فرودگاه جابه‌جا می‌شود که مهم‌ترین آن‌ها نفت و ماشین‌آلات صنعتی است که یکی از مناطق شش‌گانه است. مهم.

این فرودگاه از موقعیت استراتژیک و مهمی برخوردار است ترخیص گمرک فرودگاه امام خمینی دارای شرایط و ضوابط خاصی است که در ادامه به بررسی اصول آن می پردازیم.

گمرک فرودگاه امام خمینی تهران

در ایران دو گمرک به نام گمرک امام خمینی (ره) وجود دارد که اولی در شهرستان ماهشهر به نام گمرک بندر امام خمینی در استان خوزستان و دومین گمرک نزدیک تهران گمرک فرودگاه امام خمینی نام دارد.

از نظر موقعیت گمرک فرودگاه امام خمینی (ره) حدود 135 هزار هکتار مساحت دارد و گمرک امانات پستی و گمرک مهرآباد زیر نظر این فرودگاه است. گمرک جمهوری اسلامی ایران با وجود مشکلات اداری و اجرایی یکی از اولین سازمان هایی بود که بخش کوچکی از فعالیت ها، نیروها و امکانات خود را به منظور افزایش اعتبار پروژه ملی به این فرودگاه اختصاص داد.

گمرک فرودگاه امام خمینی (ره) هم اکنون در شش منطقه فعالیت می کند. حوزه اول و دوم مربوط به امور تجاری است. حوزه سوم مربوط به سپرده های پستی است. امور سفر در منطقه چهارم، منطقه پنجم و ششم در حوزه گمرکات تخصصی نفت قرار دارد.

کالاهایی که از نظر حجم و وزن بزرگ و سنگین نیستند اغلب از طریق مرزهای هوایی به ویژه گمرک فرودگاه امام خمینی (ره) حمل می شود. اگرچه کالاهای با حجم بالا از طریق هوایی قابل حمل هستند، اما هزینه حمل و نقل آنها در مقایسه با سایر روش ها مقرون به صرفه نیست.

اما به طور کلی در گمرک فرودگاه امام خمینی (ره)، انواع تجهیزات پزشکی و دندانپزشکی، پارچه، فلزات گرانبها، اجناس سفارتخانه ها، لوازم آرایشی و بهداشتی، تخمه و نهال، سیگار و دخانیات، موبایل و لوازم جانبی آن قابل واردات است. شیرآلات بهداشتی، دوربین های عکاسی و امنیتی، چسب لاستیکی، اسباب بازی ها، فرش های روباتیک و جواهرات در این لیست قرار دارند.

اسنادی که برای ترخیص کالا از گمرک فرودگاه امام خمینی مورد نیاز می باشد، شامل قبض انبار، بارنامه، پروفرما، پکینگ لیست و گواهی مبدا هستند.

همچنین در مرحله ترخیص کالا از گمرک فرودگاه امام خمینی (ره) پس از ثبت سفارش در سامانه ثبت، قبل از اظهار کالا باید پیش نویس اظهارنامه وارد سامانه ثبت نام شود. مابقی مراحل ترخیص نیز مانند سایر مراحل گمرکی است.

مزایا-و-ویژگی-های-گمرک-فرودگاه-امام-خمینی

مزایا و ویژگی های گمرک فرودگاه امام خمینی

یکی از مزیت های این گمرک نزدیک بودن به فرودگاه مهرآباد است. سهولت دسترسی، نزدیکی به تهران و نزدیکی به جاده های ترانزیتی، امکان حمل و ترخیص سریع کالا از گمرک را فراهم کرده است.

گمرک فرودگاه امام خمینی دارای یک انبار عمومی مدرن مجهز به سردخانه برای نگهداری کالاهای فاسدشدنی می باشد. تمامی بخش های این گمرک مجهز به کنترل های کامپیوتری بوده و تجهیزات کاملی از جمله قفسه های ایمن تا ارتفاع 15 متری از سطح زمین و انبارهای مختلف مناسب برای کالا از نظر شرایط نگهداری وجود دارد.

انبارهای این گمرک مسقف و اتوماتیک و مجهز هستند که از خطراتی مانند آتش سوزی در امان هستند.

از دیگر مزیت های گمرک فرودگاه امام خمینی، پذیرش بیش از 15 هزار مسافر در روز است که آن را به فرودگاهی ویژه گمرکات هوایی و مسافران تبدیل کرد.

مدت زمان تشریفات گمرکی و ترخیص کالا از گمرک فرودگاه امام خمینی

اگر بسته شما در اصل توسط ایران ایر ارسال شده باشد، ظرف یک روز به گمرک فرودگاه امام خمینی می رسد و در غیر این صورت دو روز دیگر می رسد. همکاران ما در شرکت بازرگانی ویرا تجارت مایان وضعیت مرسوله شما را لحظه به لحظه گزارش می دهند و معمولاً مراحل ترخیص کالا از فرودگاه امام خمینی (ره) دو تا سه روز پس از دریافت قبض انبار از شرکت هواپیمایی آغاز می شود. پس از دریافت فاکتور انبار نوبت به ثبت سفارش می رسد که تایید ثبت سفارش ممکن است یک روز طول بکشد و سپس کد اظهارنامه توسط سامانه گمرک ارائه می شود که این نیز یک روز طول می کشد. پس از تایید کارشناسان گمرک و پرداخت حقوق گمرکی، مجوز کار اعطا می شود.

مراحل انتقال کالا از گمرک فرودگاه امام خمینی چگونه است؟

مراحل حمل و نقل کالا به این صورت است که ابتدا کالا جمع آوری و بارگیری می شود. مرحله بعدی حمل کالا از طریق خطوط هوایی و انجام فرآیندهای مربوط به ترخیص و تحویل کالا از فرودگاه است.

در این مرحله کالاها نظارت و ارزیابی می شوند، مجوز باید ثبت شود، مدارک ارائه شود و نتایج بررسی شود. پس از تایید مدارک و اخذ مجوز، کالا با خودروهای مناسب حمل و بارگیری می شود.

ترخیص کالا و مدت زمان تشریفات گمرکی از  گمرک فرودگاه امام خمینی چقدر طول می کشد؟

مراحل ترخیص از فرودگاه امام خمینی معمولاً دو تا سه روز پس از دریافت فاکتور انبار آغاز می شود. همانطور که گفته شد پس از دریافت فاکتور انبار، صاحب کالا باید سفارش را در سامانه ثبت کند.

دریافت تاییدیه سفارش شما یک روز طول می کشد. پس از آن سامانه گمرک برای ارسال کد اظهارنامه یک روز دیگر وقت گذاشت. پس از تایید کارشناسان گمرک و پرداخت حقوق گمرکی، مجوز کار اعطا می شود.

اگر مرسولات پستی شما از مبدا توسط شرکت های هواپیمایی به گمرک امام خمینی ارسال شود، 1 روز و در غیر این صورت 2 روز طول می کشد.

مراحل ترخیص کالا از گمرک فرودگاه امام خمینی

پس از ثبت درخواست خود در سایت ثبت نام، قبل از اظهار کالا به گمرک فرودگاه امام خمینی، باید فرم پیش نویس اظهارنامه را در سامانه ثبت نام وارد نمایید.

فریت بار از گمرک فرودگاه امام خمینی

اگر محموله شما بزرگ و سنگین است، به جای پرداخت هزینه حمل، می توانید آن را با تعداد کمتری ارسال کنید. باربری یعنی حمل و نقل کالا به روش های مختلف. در واقع به حمل و نقل مسافران کوچک یا کالاهای تجاری با هواپیما که از مبدأ گمرک در فرودگاه ها به سایر نقاط جهان انجام می شود، باربری می گویند.

مراحل ارسال به شرح زیر است:

  • مراجعه به دایره فریت گمرک امام خمینی چند روز قبل از حرکت خود
  • انجام تشریفات گمرکی و ارزیابی
  • دریافت پته سبز و انتخاب یک شرکت حمل و نقل هوایی
  • اخذ بارنامه و تگ بار

توجه داشته باشید که برای تشریفات گمرکی هزینه زیادی وجود ندارد و پرداخت فقط بابت بارنامه می باشد.

قوانین و مقررات خاص فرودگاه امام خمینی

طبق تصمیم نهایی گمرک، اقلام مسافری نو و کارکرده در صورتی که استفاده شخصی نباشد و جنبه تجاری داشته باشد مشمول معافیت نمی شود.

تمامی مسافران چه در حال ورود و چه خروجی باید کالای خود را به گمرک اظهار کنند. حالا این اظهارنامه شفاهی یا کتبی است، توسط گمرک به رسمیت شناخته شده است.

کالاهایی که توسط مسافر اظهار نشده و گمرک در بازرسی کشف کرده است مشمول مقررات قاچاق می باشد.

گمرک امام خمینی از سیستم مسیر سبز و قرمز برای کنترل گمرک استفاده می کند. اگر مسافر خط سبز یا قرمز را انتخاب کند، این به معنای اعلام بار است. انتخاب جاده سبز توسط مسافر بیانگر نداشتن کالا برای اظهار در گمرک است.

اتباع خارجی در حال تحصیل یا کار در ایران. در صورت اتمام کار یا تحصیل می توانند طبق معمول و بدون ارائه پروانه یا کارت بازرگانی لوازم خانگی خود را از ایران خارج کنند.

در صورتی که مسافری مقیم ایران قصد خروج از کشور را داشته باشد و از قلمرو گمرکی کشور خارج شده باشد می‌تواند بخشی از کالای خود را حسب حوزه قضایی و گمرکی به خارج از کشور منتقل کند. وی در بازگشت به ایران نیز طبق همین اصل از پرداخت ورودیه و حقوق معاف است.

5/5 - (3 امتیاز)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم مشاوره رایگان

"*" indicates required fields