اینستاگرام ویرا تجارت مایان
تهران- پل آزمایش - بزرگراه جلال آل احمد غربی - ساختمان نوژن
مطالب مرتبط

صادرات به ترکیه|مراحل+کالاها+آمار

واردات-از-ترکیه

صادرات ایران به ترکیه

آلمان مهمترین شریک تجاری ترکیه در سالهای اخیر بوده است. آلمان از نظر واردات و صادرات رتبه اول را در تجارت با ترکیه دارد. صادرات به انگلیس، ایتالیا و آمریکا نیز در جایگاه بعدی قرار دارند. به نوعی می توان گفت ترکیه پل مناسبی برای صادرات به کشورهای مهم اروپایی است.

صادرات ایران به ترکیه در سال 2019 بالغ بر 1.5 میلیارد دلار بوده که بیشتر مربوط به فلزات و پتروشیمی بوده است. در مرحله بعد، آجیل و میوه هایی مانند انگور عمده ترین صادرات ایران به ترکیه را تشکیل می دهند.

ترکیه در سال گذشته کالاهایی به ارزش چندین میلیارد دلار از سراسر جهان وارد کرد که بخشی از آن از کشورهای اروپایی و بخشی دیگر از آمریکا بود. بر اساس منابع آماری، رتبه بندی کشورهای صادرکننده آلمان، چین، روسیه، آمریکا، ایتالیا، انگلیس و اسپانیا است.

مراحل صادرات به ترکیه

مراحل صادرات به ترکیه فرآیندی ساده به نظر می رسد اما در عمل چندان ساده نیست و نیاز به آشنایی با کشور ترکیه و روند صادرات به ترکیه دارد. در این قسمت مراحل صادرات به ترکیه را ارائه کردیم.

1. بررسی بازار ترکیه

اولین قدم برای صادرات به ترکیه و صادرات به هر کشوری در جهان، بررسی بازار هدف در کشور مقصد است. این مرحله مرحله اساسی در زمینه صادرات است و اگر بازار هدف خود را به خوبی نشناسید صادرات شما به موفقیت مطلوب دست نخواهد یافت. در مرحله اول باید بازار محصولات مورد نظر خود را در ترکیه بررسی کنید و سودآوری و قیمت کل آن محصولات را بدست آورید.

2. بررسی قوانین ترکیه

در گام دوم بازنگری در قوانین صادرات به ترکیه ضروری است. این مرحله از آن جهت حائز اهمیت است که در صورت عدم آشنایی کافی با قوانین صادرات به ترکیه و مراحل اداری صادرات به ترکیه، امکان بروز مشکل در هنگام ارسال کالا، هدر رفتن هزینه ها و به دام افتادن محصولات شما در گمرک ترکیه وجود خواهد داشت. همچنین بررسی قوانین ترکیه به شما شانس بیشتری برای یافتن راه های آسان تری برای صادرات محصولات خود به ترکیه می دهد. بنابراین پیشنهاد می کنیم رویه های اداری و قوانین رسمی کشور ترکیه را مطالعه کرده و یا با مشاوران متخصص در زمینه صادرات به ترکیه مشورت نمایید. کارشناسان ویرا تجارت مایان در این راستا آماده خدمت رسانی به شما عزیزان می باشند.

3. ارسال کالا به ترکیه

پس از بررسی بازار ترکیه و آشنایی با قوانین صادرات به ترکیه، اکنون نوبت به مراحل عملی ارسال کالا به ترکیه می رسد. در این مرحله باید کالای خود را بارگیری کرده و به گمرک ارسال کنید. اما پرداختن به این مراحل پیش نیازهایی دارد که در اینجا به آن خواهیم پرداخت.

تاسیس شرکت

توجه داشته باشید که برای کلیه امور تجاری و اقتصادی خود باید شرکتی ایجاد کرده باشید تا بتوانید خرید یا تولید کالاهای صادراتی به ترکیه را انجام دهید.

ایجاد حساب بانکی

برای تبادل ارز بین بانک ها باید یک حساب بانکی ایجاد کنید.

صدور پیش‌فاکتور

زمانی که مشتریان و خریداران را پیدا کردید و آماده خرید از شما هستید، پیش فاکتور با مشخصات دقیق محصول برای خریدار ارسال کنید.

بسته بندی

طبق قراردادی که بین شما و خریدار امضا شده است، کالاهای خود را بسته بندی و ارسال کنید.

اخذ مجوز صادرات از ارگان‌های مربوطه

توجه داشته باشید که برای صادرات اخذ مجوز صادرات الزامی است. برای صادرات کالاهایی مانند برگ سبز گمرک باید از وزارت صنعت و تجارت، وزارت بهداشت، کشاورزی و صنایع معدنی و … مجوز صادر کنید.

دریافت اظهارنامه گمرکی

همچنین برای دریافت اظهارنامه گمرکی باید محصول و کلیه مدارک مربوطه را به گمرک تحویل دهید.

بیمه کالا

پیشنهاد می کنیم کالای خود را بیمه کنید زیرا احتمال آسیب دیدن کالا در حین حمل وجود دارد.

لیست کالاهای صادراتی ایران به ترکیه

بررسی و نمایش لیست کالاهای صادراتی ایران به ترکیه نشان می دهد که صادرات برخی اقلام خاص در اکثر سال ها مکرر است. برخی از کالاها همواره بخشی نسبی از نیازهای وارداتی ترکیه بوده اند. طبیعی است که کشوری مانند ترکیه که از کمبود منابع نفتی رنج می برد، بخش زیادی از واردات خود را به آن اختصاص دهد. بنابراین می توان این عناصر را نفت، سوخت های فسیلی و محصولات پلیمری در نظر گرفت. این در حالی است که با افزایش دو برابری تعرفه این محصول، اقلام مهم دیگری مانند خشکبار و میوه های تازه مانند کیوی، هندوانه و سیب به اقلام اصلی تبدیل شدند.

از طرفی چون کشور ترکیه چندین سال تخفیف هایی را در زمینه گمرک در نظر گرفت که باعث تغییر لیست کالاهای صادراتی ایران به ترکیه نیز شد. بیشتر کاهش تعرفه ها در این حوزه به بخش کشاورزی اختصاص دارد که آمار صادرات به ترکیه نیز تاثیر آن بر صادرات تجار ایرانی را نشان می دهد.

نمونه محصولات برای صادرات به ترکیه

  • محصولات پتروشیمی
  • میگو
  • زعفران ایرانی
  • پسته
  • خرما
  • کشمش
  • میوه‌جات مانند سیب، کیوی
  • گیاهان دارویی

جمع‌بندی

ویرا تجرات مایان به منظور کمک به صادرات بخش خصوصی و افزایش سهم ارزی در اقتصاد از تمامی امکانات خود در زمینه صادرات به ترکیه برای خدمت به تولیدکنندگان و صادرکنندگان عزیز استفاده می کند. در صورت داشتن هرگونه سوال در مورد هر یک از مراحل صادرات به ترکیه می توانید با شماره تلفن 02188249550 تماس حاصل فرمایید مشاورین و کارشناسان ما در ویرا تجارت مایان آماده خدمت رسانی به شما تجار عزیز می باشند.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم مشاوره رایگان

"*" indicates required fields